Povodňové komise měst a obcí ORP Nový Bor monitorují současnou situaci na vodních tocích v regionu a spolupracují s povodňovou komisí ORP. Pracovníci komisí sledují vývoj počasí, vyhodnocují informace získané pomocí digitálních povodňových plánů. Monitorng bude prováděn po celou dobu zhoršeného počasí.

Občané se mohou s dotazy  či připomínkami obracet na starosty svých obcí, kteří jsou předsedy příslušných povodňových komisí.
Členy povodňových komisí Města Nový Bor a ORP Nový Bor najdete na webových stránkách města v sekci „Bezpečnost města a ochrana obyvatel/Povodně“.

V 10.25h je hlášen 2. povodňový stupeň na Dobranovském potoce ve Sloupu v Čechách.

Dnes v 9h dosáhla hladina Dobranovského potoka v Bukovanech I.stupně povodňové aktivity.

První povodňový stupeň vykazuje též Okrouhlický potok a Šporka ve Skalici a Dobranovský potok ve Sloupu v Čechách, Svitávka v Lindavě. Vzhledem k předpovědi počasí se dá předpokládat další zvyšování hladin vodních toků v regionu.

Hydrometeorologové varují před povodněmi a silným větrem
Hydrometeorologický ústav vydal pro celý Liberecký kraj výstrahu na povodňové ohrožení (extrémní stupeň nebezpečí).  V platnosti je i výstraha před silným větrem. Doporučujeme sledovat aktuální situaci na webových stránkách Českého hydrometeorologického ústavu ZDE . Konkrétní výšky hladiny Dobranovského potoka (Bukovany) a Šporky (Arnultovice, Nový Bor) najdete ZDE v digitálním povodňovém plánu města.
V případě nálezu uhynulého ptactva kontaktujte veterinární správu
V souvislosti s výskytem ptačí chřipky vydala Krajská veterinární správa pro Liberecký kraj pokyny, jak se chovat v případě nálezu uhynulého ptactva. „Pokud obyvatelé najdou mrtvého ptáka, měli by kontaktovat přímo krajskou veterinární správu na tel. čísle: 720 995 207, 485 246 691, 775 869 078. Pouze její pracovník může vyhodnotit nález a stanovit další postup,“ uvádí pracovnice krizového řízení Soňa Brychtová.
Chtěli byste vědět, jak správně namazat lyže? Tápete s technikou běžeckého lyžování? Nevíte, jaké vybrat běžky nebo si jen chcete prohlédnout běžkařský okruh V Novém Boru? Využijte naší nabídky a před sobotním závodem „ Lyžařský Sprint o pohár města Nový Bor“ jsme naplánovali prohlídku tratí a veřejný trénink. Akce se koná ve středu 15. 2. od 14:00 do 17:00 hodin na cyklistickém ovále v Novém Boru.
Trhy na náměstí Míru
Po lednové přestávce se vrací na náměstí Míru prodejní trhy. Nakoupit si můžete přijít ve čtvrtek 16. února.
Herecké duo Filip Blažek a Martin Hofman pobaví diváky ve hře Chvála Bláznovství. Představení, jehož předlohou byla stejnojmenná norská kultovní trilogie o chovanci psychiatrické léčebny Ellingovi, uvede novoborské divadlo ve středu 22. února od 19 hodin.
Granty na podporu činnosti, výměna zkušeností a nabídka na spolupráci nebo pomoc byly hlavními tématy tradičního setkání zástupců novoborských spolků, sdružení a organizací s vedením města a pracovnicemi odboru školství, kultury a sportu. Ti se společně schází pravidelně jednou ročně, aby zhodnotili jak uplynulé období, tak i představili své plány.

V rámci ekologické výchovy a snahy o větší čistotu v ulicích Nového Boru nabízí Odbor životního prostředí MěÚ Nový Bor „pejskařům“ zdarma sáčky na psí výkaly. Majitelé psů si mohou s dokladem o zaplacení poplatku vyzvednout tyto sáčky na dvou místech:
1. Odbor životního prostředí MěÚ Nový Bor, kancelář č. 15, II. patro budovy A MěÚ Nový Bor
2. Finanční odbor MěÚ Nový Bor, kancelář č. 8., II. patro budovy A MěÚ Nový Bor

Knihkupectví Šeps zve milovníky historie Nového Boru na křest nové knihy starých pohlednic a fotografií našeho města Pohledy z minula.  Ve Sklářském klubu Ajeto se sejdou autor textů PhDr. Vladislav Jindra, majitel sbírky Ladislav Komůrka a role kmotra knihy se ujme historik PhDr. Jiří Rak, jehož doménou je období vlády posledních Habsburků. Akce se uskuteční v pondělí 27. února od 17 hodin, následovat bude autogramiáda a beseda s autorem.
Nejúspěšnějším sportovcem Českolipska za rok 2016 je Kryštof Bogar z orientačního klubu OK Nový Bor. Ve stejnojmenné anketě, jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo v novoborském Městském divadle a jejímž spolupořadatelem bylo opět město Nový Bor, se na výborném třetím místě v kategorii dospělých jednotlivců umístil vzpěrač z domácího klubu SK Metalpower Václav Češka. Ten navrch obdržel ocenění v kategorii Mimořádný sportovní výkon za dosažení hranice 500 kilogramů ve dřepu.
Veřejný závod v běhu na lyžích pro celé rodiny, nadšené amatéry, registrované sportovce i veterány. To je Lyžařský sprint o pohár města Nový Bor, jehož 3. ročník odstartuje v sobotu 18. února v 11 hodin v novoborském cyklistickém areálu. Na dospělé běžkaře tu čeká upravená kilometrová trať, děti změří síly na 300 metrů dlouhém úseku. Záštitu nad závodem, který pořádá město Nový Bor ve spolupráci s oddílem běžeckého lyžování SKI Polevsko, převzal mnohonásobný olympionik a bronzový medailista ZOH v Calgary v roce 1988 Pavel Benc.
Zprostředkováváme reakci Policie ČR na facebookové příspěvky, které šíří na internetové síti informace o údajném obtěžování žen v Novém Boru, jehož by se měl dopouštět muž maskovaný kuklou.
I v roce 2017 se bude v Novém Boru děkovat. Město opět přijalo roli generálního partnera významného charitativního projektu Richarda Langera, jehož cílem je nejen poděkování osobnostem a organizacím za nezištnou pomoc potřebným. Nominaci na cenu Ď 2017 může podat prakticky kdokoliv, kdo cítí potřebu veřejně poděkováním ocenit poskytnutý dar či pomoc. Všichni mohou využít této příležitosti a nominovat své mecenáše, sponzory a dobrodince.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední