Ve dnech 28. 6. 2016 - 7. 7. 2016 bude v prvním patře budovy Turistického informačníh centra Nový Bor k vidění výstava STOP smrtelným nehodám.

Město Nový Bor se zapojilo do rozvoje a provozu systému tříděného sběru a recyklace využitelných složek komunálního odpadu, včetně obalových, a tím přispělo ke zlepšení životního prostředí a snížení "uhlíkové stopy".

Tímto heslem se řídili ve středu dopoledne ředitelé škol a školských zařízení ORP Nový Bor a ORP Česká Lípa.

Správa státního zámku Zákupy srdečně zve v sobotu 25. 6. 2016 od 17:00 do 21:00 hodin k návštěvě tradiční hrané večerní prohlídky vybraných prostor přízemí zámku.

V prostorách restaurace AJETO se v pondělí dopoledne sešlo vedení města a zástupci místních sklářských firem na pracovním obědě s oficiální delegací z čínského okresu Donghai, provincie Jiangsu.

V pondělí 20. června byl v přírodním amfiteátru Horových sadů v Novém Boru zahájen již 11. ročník Novoborské olympiády dětí a mládeže.

Snaha obyvatel obce recyklovat staré a nepoužívané elektrospotřebiče se již několik let vyplácí. Naše obec obdržela certifikát vypovídající nejen o přínosech třídění televizí a počítačových monitorů, ale také o velkém významu sběru drobných spotřebičů, jako jsou mobilní telefony. Díky environmentálnímu vyúčtování společnosti ASEKOL můžeme nyní vyčíslit, o kolik elektrické energie, ropy, uhlí, primárních surovin či vody jsme díky recyklaci vysloužilého elektra ušetřili ekosystém Země.

Ve čtvrtek 16. 6. odpoledne se v zasedací místnosti městského úřadu sešel ke svému prvnímu jednání Řídící výbor MAP (Místní akční plán) Novoborsko. Je to platforma vytvořená v rámci realizace projektu MAP a je tvořena zástupci klíčových aktérů ovlivňujících oblast vzdělávání na daném území, tedy ORP Nový Bor.
Jedličkův ústav v Liberci není jen budova, jsou to především lidé, kteří zde žijí. Přijďte se s nimi podělit o jejich radosti a starosti, ale hlavně se společně pobavit na tradiční Zahradní slavnost, která se letos koná 21. června od 14.30 hodin v Jedličkově ústavu v Liberci
Ve čtvrtek 16. 6. dopoledne navštívila Nový Bor paní Ida Kelarová v doprovodu zástupců České filharmonie Adély Bartákové a Petra Kadlece. Za vedení radnice je přijala místostarostka Stanislava Silná. Cílem schůzky bylo doladit připravovanou akci ROMANO DROM 2016.
Společnost ČEZ a.s. bude provádět plánované práce na zařízení distribuční soustavy v centru Nového Boru v souladu s ustanovením § 25, odst. 3, zákona č. 458/2000 Sb., energetického zákona.

Ve středu 15. června dopoledne si z firmy Bořka Šípka přijedou pro lavičku Václava Havla, aby ji po ničitelskýchzásazích některých uživatelů opět uvedli do původního stavu.

Organizace ROMEA nabízí podporu romským studentům na středních a vyšších odborných školách.

Ve dnech 24.-25. 6. 2016 proběhnou v Novém Boru na nám. Míru tradiční Sklářské slavnosti. Pořadatelem akce je město Nový Bor, dodavatelsky ji zajišťuje Kultura Nový Bor s.r.o. Pro návštěvníky je připraven tradiční prodej regionálních výrobků, ukázka tradičních řemesel a hlavně pestrý kulturní a zábavný program, na který všechny srdečně zveme.

Tradiční Sklářské slavnosti se v Novém Boru uskuteční poslední červnový víkend 24. – 25. 6. na náměstí Míru. Město Nový Bor a společnost Kultura Nový Bor, s.r.o. zvou návštěvníky už na dvanáctý ročník, na kterém je přichystána řada lákadel: sklářský trh, výtvarné dílny nejen pro děti, ukázky sklářských technik, koncerty, divadelní představení, hořící loutky, módní přehlídka aj.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední