O 5 milionů korun ročně zaplatí méně v příštích dvou letech město Nový Bor za dodávky zemního plynu. Společným nákupem komodity pro městský úřad, jeho příspěvkové organizace a obchodní společnosti se povedlo v elektronické aukci srazit cenu za 1MWh ze současných 700 korun na 483 korun. Díky tomu může ušetřit za teplo i zhruba polovina domácností ve městě, které zásobuje městská společnost Teplo Nový Bor, s. r. o.
Máte zájem o kvalitní kompostér na zahradu a zdarma? Pak prosíme o vyplnění jednoduchého anketního lístku.
Nový Bor začal s kompletní rekonstrukcí smuteční síně na Lesním hřbitově. Až do konce letošního roku se proto pohřby přesunuly do kostela svatého Ducha v Arnultovicích. „Dosavadní stav byl nedostatečný z technických, kapacitních ale i estetických důvodů. Obřady v létě probíhaly s otevřenými dveřmi, v zimě se pozůstalí tísnili v uzavřené síni,“ připomíná starosta Nového Boru Jaromír Dvořák důvody rekonstrukce.
Fokus Liberec o. p. s. nabízí volné pozice terénních sester v nově vznikajícím Centru duševního zdraví. Nabídka práce je určená zdravotním sestřičkám, které mají osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu, a bydlí na Novoborsku, Českolipsku.
Pouťové atrakce, koncerty nejrůznějších žánrů, divadelní vystoupení, šermíři, soutěže, řemeslný trh a mnoho další zábavy čeká na ty, kteří zavítají na tradiční Mariánskou pouť do Nového Boru. Třídenní akce, kterou pořádá město Nový Bor ve spolupráci s Kulturou Nový Bor, s. r. o., proběhne od 12. srpna do neděle 14. srpna na místním koupališti.
Rádi se touláte s fotoaparátem v ruce? Zachytili jste v kulisách Nového Boru a jeho nejbližším okolí zajímavou momentku? Tak neváhejte a zapojte se do fotografické soutěže, kterou již po třetí vyhlašuje novoborské Turistické informační centrum a je pro všechny věkové kategorie.
Krajské ředitelství policie Libereckého kraje stále přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Volných je ještě zhruba třicet míst v rámci kraje. Veškeré informace o podmínkách přijetí a k průběhu přijímacího řízení najdou zájemci na webových stránkách PČR LK zde.

Nepříjemné dopravní komplikace a omezení spojené s probíhající náročnou rekonstrukcí Egermannovy ulice, která je jednou z hlavních tepen v Novém Boru, se protáhnou. Na vině je chybějící koleno zahraniční výroby, které plynaři potřebují k dokončení práce na potrubí v Revoluční ulici.

Obezřetní by měli být lidé, kteří se v příštích týdnech budou pohybovat v lesích poblíž cyklostezky z Nového Boru na Sloup v Čechách. Od pondělí 18. července tu pracovníci Lesů ČR začnou provádět výchovné těžební zásahy. Ty jsou nutné nejen kvůli zlepšení kvality lesního porostu, ale také pomohou ke zvýšení bezpečnosti návštěvníků lesa.

Meteorologové vydali v ponděí výstrahu před silnými bouřkami.  Ty se očekávají v Libereckém kraji v průběhu večera a noci.

Ve čtvrtek a pátek 23. a 24. června proběhlo v zasedacím sále novoborské radnice již páté kolo pracovních schůzek Lokálního partnerství pod vedením lokální konzultantky Veroniky Simonové z Odboru pro sociální začleňování při Úřadu vlády ČR (Agentura).

Během prázdnin a začátkem září mohou diváci v Městském kině v Novém Boru zhlédnout cyklus Hudební legendy. Kultura Nový Bor, s.r.o. vybrala tři filmy, které přiblíží jednu domácí a dvě zahraniční skupiny. Vstupenky je možné rezervovat už dnes buď on-line www.kulturanb.cz/kino nebo zakoupit v předprodejních místech společnosti.

Tři filmové novinky z Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary zhlédnou diváci v Městském kině v Novém Boru pod názvem: Vary ve vašem kině. Severoamerickou kinematografií zastoupí snímek Tohle je náš svět, evropskou tvorbu bude reprezentovat francouzská detektivní komedie Líná zátoka a třetici završí vysoce ceněné brazilské drama Neonový býk.

Návštěvníci letního DVD kina v Novém Boru si užijí kvalitnější obraz.

Díky nové projekční technologii a plátnu budou mít diváci lepší filmový zážitek. Projekce pod širým nebem s sebou nesou své kouzlo a neopakovatelnou atmosféru.

Dřevěný altán u informačního centra v ulici T. G. M. nabídne město Nový Bor k prodeji. Rozhodli o tom zastupitelé. Jak vysvětluje starosta Nového Boru Jaromír Dvořák, stavbu v hodnotě 16.450 korun původně inventarizační komise doporučila k odstranění.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední