Vánoční koncert operní pěvkyně Dagmar Peckové je již téměř vyprodaný. Kdo si nechce nechat ujít jedinou předpremiéru v ČR koncertu Společně a vánočně, která proběhne 13. prosince v novoborském městském divadle, má poslední šanci. V prodeji jsou poslední vstupenky. Jejich rezervace či prodej je možný i on-line přes webové stránky divadla www.kulturanb.cz/divadlo.
O podobě uměleckého díla, které by mělo být dominantním prvkem náměstí Míru, jehož rekonstrukce se plánuje na příští rok, rozhodne anonymní výtvarná soutěž. Tu aktuálně vyhlásilo město Nový Bor a přihlásit se do ní mohou zájemci nejen z České republiky ale rovněž ze států Evropského hospodářského společenství a Švýcarské konfederace.
Předvánoční dárek si pro své diváky připravilo novoborské městské kino. V rámci programu „Hudební legendy“ přináší záznam z koncertu britské zpěvačky Adele v londýnské Royal Albert Hall. Těšit se na něj můžete v pátek 23. prosince ve 20 hodin v Městském kině Nový Bor.

Osmnáctiměsíční belgický ovčák Ares Mapet je novou posilou městských strážníků v Novém Boru. Se strážníkem Miloslavem Lebruškou, jenž je v historii městské policie prvním psovodem, začne dohlížet na pořádek v ulicích města od ledna příštího roku. Vyjíždět budou také do spádových částí – Arnultovic, Pihelu, Bukovan, Chomoutů a Janova.

Tisíce lidí přišly společně zahájit advent na náměstí Míru. Zazněly vánoční koledy v podání dětí z MŠ Srdíčko a pěveckého sboru Camella. Štěstí rozdávali andělé, kteří se již tradičně snesli z věže kostele Nanebevzetí Panny Marie přes celé náměstí.... Jak to celé probíhalo, se můžete podívat ve fotogalerii nebo na videozáznamu Studia Tox.
Sklářské muzeum srdečně zve všechny malé a velké příznivce na Vánoce v muzeu, které proběhnou po celý víkend 10. a 11. prosince. Letošní ročník se odehraje na téma Sklářská pohádka, aneb jak sklářský andělíček pomohl zvítězit nad drakem. Chybět nebudou tvořivé dílničky a pohádka v podání Naivního divadla Liberec.
Novinky a zajímavosti z celého regionu, včetně praktického průvodce všemi veřejnými službami a kalendáře akcí, najdou lidé v prvním čísle Informačního zpravodaje. Ten začal vydávat Svazek obcí Novoborsko, který sdružuje kromě Nového Boru dalších 17 obcí v regionu, jako součást projektu Centra společných služeb.
Varujeme před šmejdy
Varujeme před obchodníky, kteří obvolávají obyvatele města a nabízejí, že se mohou společně s městem Nový Bor účastnit nákupu silové elektřiny na burze. Město, a ani žádná z jeho organizací či společností, elektřinu nekupuje a žádný takový nákup ani nechystá! Buďte proto opatrní a neuzavírejte žádné smlouvy na společný nákup.
Záchranná stanice Falco pro handicapovaná zvířata vydala ve spolupráci s Odborem životního prostředí Městského úřadu Nový Bor (OŽP) nástěnný kalendář pro rok 2017. Každý měsíc je věnován mláděti, kterému letos ve stanici zachránili život či jej ošetřili. „Kalendář je o lidském soucítění, ukazuje zranitelná a bezbranná zvířata, která potřebují naši pomoc. Bez pobytu ve stanici by většina z nich neměla šanci přežít,“ říká Jitka Kopčáková, vedoucí OŽP.
Za zvuku koled se Nový Bor rozzáří vánoční výzdobou již v pátek 25. listopadu. Malí i velcí, domácí i přespolní návštěvníci města sklářů se mohou těšit na čertovský průvod v čele s Mikulášem, oblíbený slet andělů, živý Betlém či ohňostroj. Advent zahájí zpěvem koled předškoláci z MŠ Srdíčko u slavnostně nazdobeného stromu na náměstí Míru v 16:30 hodin.

O místo posledního odpočinku básníka a bohéma Josefa Jaroslava Kaliny na pražských Olšanských hřbitovech, který je jedním z nejvýznamnějších rodáků Nového Boru, se v příštích deseti letech postará město. Radní schválili adopci jeho hrobu a uzavření smlouvy se Správou pražských hřbitovů v rámci projektu Adopce hrobů českých velikánů. Ten pomáhá řešit dlouhodobě neudržované hroby formou adopce, aby zabránil jejich zániku.

Vyřídit si potřebné věci na městském úřadě od podání žádosti, jejího doplnění až třeba po podpis smlouvy, mohou nově občané Nového Boru prostřednictvím internetu v kteroukoliv denní či noční dobu. Městský úřad spustil novou aplikaci Portál občana, která zjednodušuje komunikaci mezi občany a úředníky.
Teplota se již pohybuje kolem nuly a Charitní šatníky mají nedostatek zimního ošacení. Máte doma bundy, mikiny, zimní obuv či rukavice pro děti a nikdo to již nenosí? Pokud ano, budeme rádi, když nám je doručíte do šatníku či do našich kontejnerů na textil v Novém Boru v ulici Purkyňova, nebo nám řekněte a my si pro ně zajedeme.
Přívaly sněhu, ledu a adrenalinu na letošní zimu jsou za dveřmi! SNOW FILM FEST vypukne v Městském kině v Novém Boru v sobotu 19. listopadu od 15:30 hod.
Zapálením svíček ve tvaru srdce, zpěvem státní hymny, písněmi Karla Kryla a položením květin u lavičky Václava Havla si lidé v Novém Boru v předvečer státního svátku připomněli výročí 17. listopadu. V Den boje za svobodu a demokracii má pro nás zvláštní historický význam. Připomínáme si hned dvě události, kdy totalitní režimy tvrdě potlačily protesty studentů a mladých lidí na obranu svobody a demokracie v roce 1939 a zbavení se komunistické totality v roce 1989.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední