V části Nového Boru a Arnultovic nepůjde v úterý 27. 9. 2016 od 10:30 do 15:00 hod. elektřina. Protože se přerušení dodávky elektrické energie týká také budovy „B“ Městského úřadu v ul. B. Egermanna, avizujeme, že chod celého úřadu bude probíhat v normálním režimu.
Hladinová čidla na potocích jsou mimo provoz
Kontrolní hladinová čidla na Šporce, na horním i dolním toku, a také na Dobranovském potoce v Bukovanech přestala snímat průběh hladin vody v daných místech. Do ukončení jejich oprav se tak nebudou zobrazovat naměřené hodnoty v digitálním povodňovém plánu, který je přístupný na webových stránkách města. O případných změnách budeme informovat.
Stejně jako v uplynulých letech bude v Novém Boru i letos ke Dni stromů slavnostně vysazen nový strom. Slavnostní vysazení stromu bude letos na městském pozemku na Kaprasce u ZŠ U Lesa.
Kvůli uzavírkám v novoborské Lipové ul. a silnice v Janově platí od středy 21. 9. výlukové jízdní řády na autobusových linkách 481 (Okrouhlá) Nový Bor - Sloup v Čechách - Chotovice - Nový Bor (- Okrouhlá) a 482 Nový Bor - Polevsko – Kytlice.
Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově zve na oslavy 160. výročí od svého založení, které začínají v pátek 23. 9. Nocí skla a světla. Součástí oslav je VIII. Sjezd absolventů školy či Den otevřených dveří v Preciosa Lighting a.s.

Jen díky bleskovému profesionálnímu zásahu zachránil novoborský strážník Tomáš Kubát lidský život. O ten bojoval muž z Arnultovic dlouhé minuty na zahradě u svého domu po zásahu elektrickým proudem. Jako první na místo dorazili hlídkující strážníci Radovan Král a Tomáš Kubát s přenosným defibrilátorem.
Při 50letém výročí od uzavření manželství obnovili v sobotu 10. září manželé Rudolf a Anna Hovorkovi slib manželství do rukou místostarostky města Nový Bor Ing. Stanislavy Silné za účasti úřednice matriky Michaely Hudecové.
Plošná dezinfekce všech nádob na komunální a separovaný odpad proběhne v Novém Boru a jeho částech - Arnultovicích, Janově, Pihelu, Chomoutech a Bukovanech - od pondělí 12. 9. do pátku 16. 9. Za popelářskými vozy tak vždy pojede ještě speciální čistící auto.

Prohlédnout si Nový Bor z věže kostela Nanebevzetí Panny Marie, nebo navštívit Sklářské muzeum zdarma mohou zájemci v rámci probíhajících Dnů evropského dědictví. K nim se i letos připojilo město Nový Bor.

Sportovní a zážitkové aktivity přes taneční, technické a přírodovědné kroužky až po výtvarné či hudební pro předškoláky, školáky i dospělé představí DDM Smetanka při Dni otevřených dveří ve čtvrtek 8. září.

Zaposlouchat se do romantického zvuku historických varhan v novoborském kostele Nanabevzetí Panny Marie mohou návštěvníci v úterý 6. září od 17 hodin. Právě zde se uskuteční jeden z koncertů v rámci letošního ročníku Českého varhanního festivalu. Koncert je rovněž součástí právě probíhajících Dnů evropského dědictví.

Volby do zastupitelstev krajů se konají ve dnech: pátek 7. října 2016 (14,00 hod. – 22,00 hod.)  a v sobotu 8. října 2016 (8,00 hod. – 14,00 hod.). Rádi bychom občany upozornili na nejdůležitější informace.

Ve filmové Cannes se promění Nový Bor v úterý 6. září. Před městským kinem zakotví plachetnice, do budovy návštěvníci vstoupí v záři reflektorů po červeném koberci a rozdávat se budou Zlaté palmy. Organizátoři z Kultury Nový Bor, s.r.o. připravují celorepublikovou předpremiéru filmu Vlk z Královských Vinohrad režiséra Jana Němce v opravdu velkém stylu.

Město Nový Bor zveřejňuje záměr prodeje dřevěné části altánu u Turistického informačního centra.

Data o struktuře zemědělských podniků a používaných metodách zemědělské výroby bude sbírat Český statistický úřad na Novoborsku. Vyškolení tazatelé kvůli tomu osloví místní drobné zemědělce v místě jejich podnikání, nebo na adrese trvalého bydliště, v termínu od 3. září do 10. listopadu.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední