Městská policie se zaměří na dodržování dočasného zákazu vjezdu v ul. Palackého.  Zde od poloviny listopadu platí celková uzavírka z důvodu rozsáhlé rekonstrukce objektu a stavby přípojek. Podle stížností ale řada řidičů nerespektuje zákazové značky, někteří dopravní značení dokonce přemisťují.  Tím ohrožují nejen sebe a svůj majetek (auto) ale také pracovníky na stavbě.  Zároveň riskují pokutu. Podle zákona o pozemních komunikacích za přemístění dopravní značky hrozí na místě sankce až 1.000 korun, ve správním řízení se částka může vyšplhat až na 300.000 korun.

Fandové do běhu na lyžích si mohou v kalendáři zaškrtnout sobotu 24. února 2018, kdy proběhne 4. ročník Lyžařského sprintu o pohár města Nový Bor v bývalém cyklistickém areálu. Sportovní klání pořádá město Nový Bor společně s oddílem běhu na lyžích SKI Polevsko. Nově bude veřejný závod pro nadšené amatéry i registrované sportovce všech věkových kategorií dvoudenní. Děti se na start postaví již v pátek 23. února.

Dvě výročí - rok 1939, kdy nacisté uzavřeli české vysoké školy a počátek sametové revoluce o padesát let později – si připomněli lidé a studenti v Novém Boru ve čtvrtek 16. listopadu. Při vzpomínkovém aktu, který se již tradičně konal symbolicky pod lípou na nám. Míru u lavičky Václava Havla, ve svém projevu starosta města Jaromír Dvořák zdůraznil, že svoboda a demokracie nejsou samozřejmostí.

Vyzkoušet si strojově upravené stopy přímo v Novém Boru budou moci běžkaři i během letošní zimy. Zhruba kilometrovou trasu si užijí na okruhu v bývalém cyklistickém areálu, vyrazit budou moci ale i po upravené cyklostezce ze sklářského města do Sloupu v Čechách.

Položením květina a zapálením svíček pod lípou na náměstí Míru si Nový Bor připomene 28. výročí Sametové revoluce i 78 let od listopadu 1939. Vzpomínkový akt proběhne ve čtvrtek 16. listopadu od 9:30 hod. za účasti místních žáků a studentů, neboť to byli právě zejména studenti, kteří zapsali datum 17. listopadu do dějin.

Velké množství lidí přilákaly na novoborské vlakové nádraží sobotní oslavy 150. výročí trati Bakov n. Jizerou – Česká Lípa – Nový Bor - Rumburk. Kromě jízdy historickým Kafemlejnkem na ně čekal bohatý doprovodný program. Toho se zúčastnil hejtman Libereckého kraje Martin Půta, starosta Nového Boru Jaromír Dvořák a místostarostka Stanislava Silná.

Do konce ledna příštího roku platí zákaz vstupu do lesů v katastrálním území Kamenického Šenova, Polevska a Horního a Dolního Prysku. Důvodem je likvidace následků po vichřici Herwart a zajištění bezpečnosti osob a majetku. O zákazu rozhodl ve středu 8. listopadu vyhláškou odbor životního prostředí Městského úřadu Nový Bor.

Obyvatelé města Nový Bor a jeho částí, kteří mají zájem o zahradní kompostéry, mohou o nádoby závazně žádat od pondělí 13. 11. 2017. Přihlášení bude probíhat na podatelně městského úřadu (budova „A“, nám. Míru, Nový Bor). Žadatelé, mezi nimiž mohou být i společenství vlastníků, musí splňovat následující podmínky.

Činy i oběti všech těch, kteří prošli útrapami válečných konfliktů, připomene pietní akt v pátek 10. listopadu od 8:30 hod. u památníku obětí 1. světové války na novoborském Lesním hřbitově.  Následně městská delegace položí květiny také u památníku obětí 2. světové války a u pomníků válečných hrdinů v Janově a v Arnultovicích.

Nejen nadšenci do vlaků si užijí oslavy 150. výročí zahájení provozu na trati Bakov n. Jizerou – Česká Lípa – Rumburk, které proběhnou v sobotu 11. listopadu.  České dráhy společně s městem Nový Bor připravily speciální program, který proběhne na novoborském vlakovém nádraží.  Na zájemce čeká mimo jiné jízda parním vlakem, výstava k historii trati, autogramiáda knihy o železnici Zdeňka Šindlauera či vystoupení mažoretek a Ajeto Dixielandu.
Máte v šatníku nepotřebné zimní oblečení po vás nebo po dětech? Nevyhazujte ho, ještě může posloužit potřebným. Město Nový Bor se spojilo s Farní charitou Česká Lípa a pořádají od 4. do 15. 12. 2017 sbírku zimního oblečení, obuvi a drogistického zboží pro charitní šatník. Jeho prostřednictvím darované věci poputují k sociálně slabým rodinám i jednotlivcům z Nového Boru, České Lípy a okolí, klientům Azylového domu Jonáš v České Lípě a Dobranově.
Zaběhat si kilometrový úsek ve štafetě 100 x 1000 m a zavzpomínat na Honzu Vávru, mohou zájemci v sobotu  4. listopadu na stadionu U Obory. Organizátoři IV. ročníku Chorošova memoriálu prosí o potvrzení účasti na e-mail. adresy uvedené v pozvánce.
Město Nový Bor považuje za krajně nevhodnou aktivitu anonymního jedince či skupiny, který/á v den svátku Památky zesnulých nainstaloval/a osm maket lidských postav v městském lese u Lesního hřbitova.
Lidé se již dovolají na úřad

Informujeme obyvatele, že se na celém městském úřadě povedlo obnovit telefonní spojení. Budova „A“ zůstává pro veřejnost uzavřená kvůli výpadku počítačové sítě.

Kvůli kalamitnímu stavu a poruchám elektrického vedení ruší Liberecký kraj dnešní spuštění příjmu žádostí o kotlíkové dotace. O novém termínu se občané dozvědí tento týden. Žádosti se v této vlně přijímají pouze elektronicky a hrozilo by, že někteří lidé by kvůli výpadku elektřiny žádost nemohli na krajský úřad zaslat.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední