Koledy, slet andělů a ohňostroj zahájí advent v Novém Boru

Za zvuku koled se Nový Bor rozzáří vánoční výzdobou již v pátek 1. prosince. Malí i velcí, domácí i přespolní návštěvníci města sklářů se mohou těšit na oblíbený slet andělů, živý Betlém či ohňostroj.

„Kvůli rekonstrukci náměstí Míru advent přivítáme v prostoru před městským úřadem. Otevřená budou nádvoří u praktické školy a u Sklářského muzea, kde budou umístěné stánky s řemeslnými výrobky a občerstvením,“ předesílá Ilona Rejholcová z Kultury Nový Bor, která společně s městem akci pořádá.

Advent zahájí zpěvem vánočních písní pěvecký sbor Camella v 16:35 hod., po nich zazpívají koledy předškoláci z MŠ Srdíčko. „Před radnicí bude mít otevřeno vánoční poštovna, která doručí přání Ježíškovi. Odvážlivci se mohou přiblížit i k čertovské kovářské dílně, kde si mohou zakoupit například vánoční zvonek vyrobený přímo čertem. Chybět nebude ani živý betlém,“ láká Ilona Rejholcová.

Poslové nebes vylétnou v 17:00 hodin ze 40 metrů vysoké věže kostela Nanebevzetí Panny Marie, aby na návštěvníky opět rozházeli velkou porci štěstí. O půl hodiny později rozzáří nebe velký ohňostroj a rozsvítí se stovky žárovek městské vánoční výzdoby.

V průběhu akce mohou lidé nosit pamlsky pro zatoulané psy a kočky k jejich speciálnímu stromku. Získané dárky poté pracovníci města odvezou do útulků, s nimiž má město uzavřenou smlouvu.

Novoborští se ale mohou těšit i na další akce, které jim zpříjemní čekání na Vánoce. Kouzelník Čaroslav potěší děti při mikulášské nadílce v městském divadle v úterý 5. prosince. Naladění na vánoční atmosféru slibuje představení Česká mše vánoční. Slavnou skladbu Jakuba Jany Ryby v podání Českého komorního orchestru, Českého komorního sboru a členů sboru a orchestru Národního divadla uvede v pátek 8. prosince městské divadlo. Tvořit ve výtvarných dílnách i plnit zábavné úkoly mohou návštěvníci Sklářského muzea, kde budou 16. a 17. prosince probíhat Vánoce v muzeu. Vedle toho se každou adventní neděli v kostele Nanebevzetí Panny Marie rozezní tradiční adventní koncerty.

Datum poslední aktualizace: 26.11.2017 22:00
Naposledy aktualizoval: Radmila Pokorná