Nová pravidla pro investory

Převzetí místních komunikací od soukromých investorů do majetku města Nový Bor se řídí novými pravidly. Ta na svém listopadovém jednání schválili radní města.

Podle nových zásad město bude jednat o odkoupení v případě, že investor zrealizoval například nejméně 75% hrubých staveb rodinných domů na svých pozemcích v dané lokalitě a 100% inženýrských sítí na hranice všech přilehlých pozemků a inženýrských sítí v komunikaci.

„Podmínkou je i podél komunikace položené kabelové vedení pro budoucí veřejné osvětlení a zpevněný povrch komunikace,“ doplňuje vedoucí odboru správy majetku Jitka Capouchová. Ta zdůrazňuje, že komunikace smí být pouze na pozemku ostatní plocha - ostatní komunikace a v případě, že stavba bude zasahovat na cizí pozemek, bude majetkově vypořádaná.

Pozemek pod komunikací odkoupí město za cenu 200 Kč za m2 a stavbu komunikace převezme bezúplatně v případě dodržení všech podmínek převzetí. Poté se o údržbu komunikací bude starat odbor správy majetku.

Zájemci najdou podrobná pravidla na webových stránkách města www.novy-bor ZDE.

Datum poslední aktualizace: 27.11.2017 08:29
Naposledy aktualizoval: Radmila Pokorná