Pomozte doplnit charitní šatník na zimu

Máte v šatníku nepotřebné zimní oblečení po vás nebo po dětech? Nevyhazujte ho, ještě může posloužit potřebným. Město Nový Bor se spojilo s Farní charitou Česká Lípa a pořádají od 4. do 15. 12. 2017 sbírku zimního oblečení, obuvi a drogistického zboží pro charitní šatník. Jeho prostřednictvím darované věci poputují k sociálně slabým rodinám i jednotlivcům z Nového Boru, České Lípy a okolí, klientům Azylového domu Jonáš v České Lípě a Dobranově.

Charitní šatník potřebuje pro své klienty zejména dětské, dámské a pánské oblečení a obuv, ale třeba i ručníky, povlečení, základní léky, mýdla, šampony, jary, prací prášky. Tyto věci mohou dárci vozit během prvních dvou prosincových týdnů do prodejny tabáku ve Wolkerově ulici (pod vlakovým nádražím), kde bude hlavní sběrné místo charitativní sbírky. Dary bude možné předat také na odboru sociálních věcí a zdravotnictví ve 2. patře budovy „B“ Městského úřadu (ul. B. Egermanna). Lidé, kteří by rádi pomohli, ale nemají auto, si mohou domluvit odvoz věcí na telefonních číslech 487 712 363 nebo 487 712 365.

Organizátoři prosí dárce, aby oděvy před odevzdáním vyprali a zvážili, zda jsou ještě použitelné, obuv by měla být čistá a opravená.

Datum poslední aktualizace: 06.11.2017 16:21
Naposledy aktualizoval: Radmila Pokorná