Romano Drom 2016 v Novém Boru získává pevné obrysy

Ve čtvrtek 16. 6. dopoledne navštívila Nový Bor paní Ida Kelarová v doprovodu zástupců České filharmonie Adély Bartákové a Petra Kadlece. Za vedení radnice je přijala místostarostka Stanislava Silná. Cílem schůzky bylo doladit připravovanou akci ROMANO DROM 2016. Město Nový Bor totiž v rámci společného projektu bude 9. srpna 2016 hostit výjimečnou kulturní akci, společný koncert hudebníků České filharmonie a romského dětského pěveckého sboru Čhavorenge.  Projekt Idy Kelarové na podporu talentovaných romských dětí ukazuje cestu k propojení kultur a vzájemnému porozumění prostřednictvím hudby. V případě příznivého počasí se akce uskuteční v Horových sadech, pro nepřízeň počasí budou připraveny prostory městského divadla. Vstup na tento nevšední kulturní zážitek bude zdarma a cílem pořadatelů je, aby publikum tvořila nerozlučně majoritní i minoritní společnost. Dalším důležitým bodem dopoledního jednání bylo tedy i setkání s pracovníky Rodiny v centru, kteří jsou v každodenním kontaktu s romskou komunitou, a mají možnosti informaci o připravovaném projektu v této komunitě rozšířit. Posledním zastavením pak bylo městské divadlo, kde zaměstnanci Kultury Nový Bor s. r. o. řešili s pracovní delegací jejich požadavky na technické zabezpečení celé akce. Horovy sady projektová pracovní skupina totiž navštívila již na začátku května, kdy se o společném projektu začínalo jednat. Doufejme tedy, že nám počasí bude přát a koncert se podaří uskutečnit v nevšedním prostoru letního amfiteátru. Finanční náklady celého projektu nesou společně MIRET z. s., jehož ředitelkou je Ida Kelarová, a Česká filharmonie, město Nový Bor přispívá pouze vstřícností k projektu, zajištěním prostor a pomocí s organizací celé akce. Na organizaci projektu se za město podílí Odbor školství, kultury a sportu a samozřejmě se neobejde bez správy Horových sadů a Kultury Nový Bor s. r. o.

Hledáme aktivní účastníky projektu ROMANO DROM 2016

Pořadatelé se obracejí na děti a rodiče z majoritní společnosti a hledají zájemce o aktivní zapojení do projektu. Jedná se o společné vystoupení nejen v rámci tří letních open-air koncertů, ale také podzimní účinkování na koncertech v pražském Rudolfinu. Podmínkou je přihlášení do 30. června!

Čtěte, prosím, pozorně přiložené informace.

V případě jakýchkoliv dotazů se můžete obrátit na Adélu Bartákovou:

adela.bartakova@ceskafilharmonie.cz nebo 602 555 201.

Přihláška

Datum poslední aktualizace: 21.06.2016 12:27
Naposledy aktualizoval: Magdaléna Riedelová, DiS.