Zimní údržba

Na neuklizený sníh ze silnic nebo chodníků mohou obyvatelé Nového Boru upozornit na telefonním čísle 724 643 525, nebo psát požadavky na e-mail: mbezouska@novy-bor.cz. Na uvedených kontaktech přijmou veškeré podněty a dotazy k zimní údržbě komunikací na území Nového Boru a v jeho částech – Arnultovicích, Janově, Pihelu, Bukovan a Chomoutů.

Zimní údržbu zajišťuje na základě smlouvy společnost AVE CZ Odpadové hospodářství s. r. o. „Při jednání se zástupci společnosti jsme stanovili prioritní místa, která se budou uklízet od sněhu nejdříve. Jedná se o prostory před poliklinikou, ordinacemi lékařů, před školskými zařízeními. Zároveň se bude sníh z komunikací odhrnovat od samého počátku, aby silnice zůstaly dostatečně široké i při větším spadu. Vedle toho se jejich zaměstnanci seznámí přímo v terénu s místy, která budou uklízet,“ říká starosta Jaromír Dvořák s tím, že souhrn opatření by měl vést k efektivnější údržbě komunikací v zimním období.

Pro termínové zpřesnění účinnosti plánu zimní údržby je legislativně stanoveno zimní období na dobu od 1. listopadu do 31. března následujícího roku. „Pokud vznikne zimní povětrnostní situace mimo toto období, zmírňují se závady ve sjízdnosti komunikace bez zbytečných odkladů přiměřeně k vzniklé situaci,“ doplňuje vedoucí správy majetku Jitka Capouchová.

Úklid sněhu z komunikací a chodníků se organizačně řídí plánem zimní údržby, který je dostupný na webových stránkách města – záložka „zimní údržba“ ZDE

„Při odvozu sněhu z vybraných lokalit je nutné dodržovat dopravní značení umístěné na komunikacích. Pokud nebude možné úklid sněhu provést kvůli zaparkovaným vozům, bude tato lokalita vynechána,“ upozorňuje Jitka Capouchová.

Datum poslední aktualizace: 27.11.2017 08:06
Naposledy aktualizoval: Radmila Pokorná