Časy příjezdů, odjezdů, ale i případné zpoždění autobusových a vlakových spojů z Nového Boru najdou zájemci nově na webových stránkách města. Stačí v pravé svislé liště rozkliknout podle druhu zvoleného prostředku „Odjezdy z autobusového nádraží“ nebo „Odjezdy z vlakové zastávky“.  Data jsou přenášená v reálném čase.

Jedinečnou atmosféru sklářského města a jeho zákoutí představí nová výstava „Historické fotografie Nového Boru“ v městském divadle. Její součástí jsou dosud nepublikované snímky zapůjčené ze Státního okresního archivu v České Lípě. Výstavu, která se koná u příležitosti letošního 260. výročí povýšení Nového Boru na město, zahájí slavnostní vernisáž v pondělí 18. září od 18:00 hod. Pořadatelem je město Nový Bor a jeho společnost Kultura Nový Bor, s.r.o.

Jestli neměl čas, nebo je jen líný, ví pouze sám majitel psa ze sídliště Rumburských hrdinů. Každopádně pěkně znepříjemnil život svému čtyřnohému společníkovi a sousedům. Podle oznámení zvíře „venčil“ na balkoně a jeho výkaly znečišťovaly balkony několik pater pod nimi. Po příjezdu strážníci zvonili i bouchali na dveře bytu dotyčného.

Nerespektování výzvy k zastavení, riskantní jízda ohrožující jiné řidiče a absence řidičského oprávnění. To je jen malý výčet prohřešků proti zákonům 34letého řidiče octavie s pražskou SPZ. Ten svojí nebezpečnou jízdou upoutal pozornost policistů už na Práchni. Protože řidič mířil do Nového Boru, požádali o spolupráci hlídku městské policie, aby mu zablokovala cestu. Strážníci na něj čekali u benzínové pumpy při vjezdu do města. Jakmile se popsané auto objevilo, vyzvali řidiče, aby zastavil.

Za hranice všedních dnů se vydala v úterý dopoledne labuť, obývající pravděpodobně jeden z rybníků v Pihelu. Právě zhruba uprostřed obce na okřídlenou cestovatelku, která si to neohroženě štrádovala po silnici, narazili městští strážníci.

Prožijte páteční pohodový večer v Městském kině v Novém Boru se sklenkou vína a francouzským filmem s názvem Víno nás spojuje. Každý zletilý návštěvník na projekci 15. září od 20 hodin získá sklenku vína zdarma a může si tak film vychutnat plnými doušky. Snímek s podtitulem „Láska je jako víno, musí uzrát“, nás provede krásným prostředím burgundských vinic, které skrývají tajemství jedné vinařské rodiny.

Novoborská radnice dokončila rozsáhlou rekonstrukci historické smuteční síně na Lesním hřbitově. Přestavbu sto let starého objektu za 8,9 milionů korun provázely komplikace, které termín dokončení posunuly o několik měsíců. Aktuálně město připravuje veřejnou soutěž na pronájem smuteční síně, první obřady v nových prostorách by se mohly konat na přelomu podzimu a zimy. Veřejnost si může novou podobu smuteční síně přijít prohlédnout už ve dnech 21. a 22. září, kdy bude objekt otevřený vždy od 10:00 do 18:00 hodin.

Bezpečnější cesty by se mohli dočkat cyklisté i pěší mezi Novým Borem a Českou Lípou. Město Nový Bor získalo dotaci ve výši zhruba 166 tisíc korun od Libereckého kraje na zpracování vyhledávací studie budoucí cyklotrasy mezi oběma městy. Ta by měla vést co nejblíže frekventované silnice I/9, počítá se s napojením na cyklostezku sv. Zdislavy a cyklomagistrálu Ploučnice.

Zeptat se na vše, co souvisí s kotlíkovými dotacemi, budou moci zájemci na speciálním semináři. Ten proběhne ve středu 11. října na městském úřadě v Novém Boru od 15 do 17 hodin v zasedací místnosti ve 3. patře. Seminář pořádá Liberecký kraj. Ten vyhlásil další kolo kotlíkových dotací koncem září 2017, termín pro zahájení příjmu elektronických žádostí s následným fyzickým doručením na krajský úřad je stanovený na 30. října 2017.

Na přemístěné nebo zrušené zastávky si musí dát pozor lidé, kteří využívají autobusové spoje 453 a 472 na trase Česká Lípa/Nový Bor – Sloup v Č. – Lindava -  Cvikov. „Kvůli uzavírce silnice III/26 846 - ulice Benešova a Cvikovská ve Sloupu v Čechách od pondělí 11. 9. 2017 do 31. 10. 2017 (předpokládaný termín) budou autobusy jezdit po objízdné trase,“ informoval koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje Jan Roženský. Změny se dotknou i linek 449 (Jablonné - Cvikov - Sloup - Nové Zákupy - Velenice/ mikrobusy dopravce Compag CZ) a 459 (Nový Bor - Sloup - Česká Lípa - Nové Zákupy).

Prázdniny dopsaly poslední kapitolu a předaly žezlo škole. Ta bude pro příští dny a týdny velkým dobrodružstvím především pro zhruba 140 prvňáčků, kteří usedli v pondělí 4. září poprvé do školních lavic v novoborských základních školách. Šťastné zvládnutí zlomové etapy v jejich životě, samé jedničky a prima kamarády jim přišel popřát také starosta Jaromír Dvořák a vedoucí odboru školství, kultury a sportu Alena Forgáčová.

V úterý 12. září v 18:00 hodin se v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Novém Boru uskuteční jeden z  letošních koncertů Českého varhanního festivalu. Tento festival přináší již jedenáctým rokem varhanní koncerty na nejrůznějších místech po celé České republice. Novoborskému publiku se představí varhaník Vladimír Roubal.

Prohlédnout si Nový Bor z ptačí perspektivy, navštívit Sklářské muzeum zdarma, zaposlouchat se do tónů vzácných varhan či se dozvědět něco zajímavého z historie města. To vše si mohou užít obyvatelé města i jeho návštěvníci od úterý 12. září v rámci Dnů evropského dědictví, k nimž se i letos připojuje Nový Bor.

Ukázky králičího hopu, letu poštovních holubů a bohatá tombola jsou lákadla pro návštěvníky letošního ročníku velké výstavy drobného zvířectva. Tu pro chovatele i laickou veřejnost pořádá místní Základní organizace Českého svazu chovatelů Pihel za podpory města Nový Bor v sobotu 2. září v areálu TJ Bukovany od 8:00 do 18:00 hodin.

Městská policie pokračuje v kontrolách dodržování doby parkování na nejzatíženějších místech v centru města. Aby zde mohli řidiči hodinu bezplatně stát, musí mít viditelně za oknem umístěné tzv. parkovací kotouče. Ty si mohou vyzvednout zdarma v Turistickém informačním centru. „Aktuálně máme k dispozici tisíc kusů,“ upřesňuje Jana Kopřivová, vedoucí informačního centra.

První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední