Město Nový Bor zasáhla smutná zpráva. V úterý 4. července nás opustil po dlouhé těžké nemoci Radovan Novotný, významná osobnost novoborské kultury.

S ohledem na potvrzený výskyt afrického moru u divokých prasat na Zlínsku vydala Státní veterinární správa preventivní doporučení pro postup při nálezu uhynulého zvířete.

Kvůli rekonstrukci vodovodního řadu ve Sklářské ulici musí tamější obyvatelé počítat s dílčími odstávkami vody. Ta první je naplánovaná na středu 19. července od 8:00 do 15:00 hod. a dotkne se ulic Sklářská a B. Egermanna.

V části Nového Boru nepůjde v pondělí 10. 7. 2017 v době od 12:00 do 14:30 hod. elektřina. Plánovaná odstávka se dotkne ulic Boženy Němcové, Bratří Čapků, České, Sloupské, Husova, Lesná, Na Svahu a U Obory. Ve středu 13. 7. 2017 nepůjde elektrický proud v Kalinově ul. č. p. 621.

Upozornění na uzavírku silnice mezi Janovem a Chotovicemi

Práce na obnově povrchů po výstavbě kanalizace uzavřou krajskou silnici III/26850 mezi Janovem a Chotovicemi. Omezení by mělo začít platit od pondělí 10. července a potrvá zhruba do poloviny srpna.

Křižovatka z Kalinovy ulice kolem Sklářského muzea je od pátku 1. září opět průjezdná. Její uzavření si v průběhu prázdnin vyžádaly stavební práce v souvislosti s probíhající rekonstrukcí náměstí Míru. „Křižovatku se povedlo zprůjezdnit o několik dní dříve, než byl původní plán,“ říká vedoucí odbor rozvoje města Miroslav Jeništa.

Tři žhavé novinky z mezinárodní filmového festivalu v Karlových Varech mohou diváci zhlédnout v Městském kině v Novém Boru už od 10. do 12. července, bezprostředně po skončení festivalu.  Letos se mohou těšit na chytrou americkou romantickou komedii podle skutečného příběhu Pěkně blbě, francouzský psychoerotický thriller Dvojitý milenec a mladý odvážný debut z berlínského prostředí Axolotl Overkill.

Městské kino si pro vás připravilo na léto hned několik filmových lahůdek.  Zároveň upozorňujeme, že je projekce posunuta od 18:30 a od 21:00 hod., pohádky pro děti začínají v 16:30 hod..

Severočeská vodárenská společnost, a.s. zahájí v těchto dnech rekonstrukci dožilých částí kanalizace a vodovodu v ulicích Boženy Němcové, České a Sloupské v Novém Boru. Práce na jednotlivých úsecích budou probíhat v 8 etapách a vyžádají si dopravní omezení v daných lokalitách. Podle schváleného harmonogramu by rekonstrukce měla být hotová do poloviny listopadu.
Uzavření sběrného dvora
Upozorňujeme, že sběrný dvůr bude na státní svátky ve středu 5. 7. a ve čtvrtek 6. 7. uzavřený.

Český hydrometeorologický ústav vydal ve středu 28. června pro celý Liberecký kraj výstrahu před velmi silnými bouřkami, které může doprovázet krupobití, přívalové srážky s úhrny 30 mm, ojediněle může spadnout až 50 mm, a nárazový vítr. Podle meteorologů by bouřky měly kolem půlnoci ustávat a přejdou ve vydatný déšť. Nejvyšší srážkové úhrny se očekávají v Libereckém a Ústeckém kraji, kde by mohlo během čtvrtka (29. 6.) spadnout až 60 mm.

Hry, soutěže, jízda na segway a mnoho dalšího čeká na všechny děti a jejich rodiče, kteří v pátek 30. června dorazí přivítat prázdniny na novoborské koupaliště. Město Nový Bor, DDM Smetanka, TJ Jiskra Nový Bor a Kultura Nový Bor tu pro ně přichystali tradiční akci Hurá prázdniny. Sportovně zábavný program zahájí Novoborské mažoretky a DTK Boráček v 14:00 hod..

Jménem předsedy ÚV ČsOL  plk.v.v. bratra Pavla Budínského si vás dovolujeme pozvat na pietní akt  „Svíčky za padlé“, který se uskuteční k příležitosti 100. výročí bitvy u Zborova. Tento pietní akt proběhne v neděli 2. července v 18:00 hod. na náměstí Osvobození v České Lípě.

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví každoročně připravuje v rámci programu prevence tři víkendové pobyty a letní tábor pro děti. V květnu letošního roku proběhl již druhý víkendový pobyt v Jiřetíně pod Jedlovou.
Příjemné počasí i program přilákal několik stovek návštěvníků na sobotní Sklářské slavnosti v Novém Boru. Jejich třináctý ročník proběhl výjimečně u městského divadla. V blízkém Sklářském učilišti po celý den probíhaly ukázky foukání skla, rytí, broušení, malování. Zájemci si mohli zakoupit také něco skleněného pro radost. V prostoru u divadla vyrostl sklářský trh s výrobky především místních firem, po městě bylo otevřeno několik podnikových prodejen skla, galerie i muzeum. Tři ségry banditos rozparádily publikum spolu s ohnivou show.
První  «  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  »  Poslední